Dier en natuur

Stijn Peters over exoten

Sinds 1997 ben ik bezig met de studie diergeneeskunde. Uiteindelijk wil ik dierenarts worden voor gezelschapsdieren. Naast gezelschapsdieren ben ik ook geïnteresseerd in exotische dieren. Door Dier en Natuur ben ik gevraagd om een column te schrijven.
Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Schrijven van verhalen deed ik al eerder voor kinderen. Ook hield ik tijdens het eerste praktijkjaar van mijn studie een dagboek bij op internet. De komende weken ga ik voor Dier en Natuur op zoek naar het ultieme huisdier van de eenentwintigste eeuw. Door de Raad voor de Dierenaangelegenheden is enkele weken geleden een lijst gepubliceerd over exotische dieren die als huisdier zijn toegestaan. De lijst zorgt voor veel vragen. Want wat is er nou eigenlijk bekend over al die dieren? En wat hebben ze nodig om te overleven in het Hollandse klimaat? Dat een antwoord op die vragen hard nodig is, blijkt wel uit het feit dat op dezelfde dag dat die lijst uitkwam er een vrouw in het nieuws sprak over haar wasbeer. Ze had het dier een aantal weken eerder gekocht, maar moest hem nu wegdoen. De wasbeer bleek niet de knuffelbeer te zijn die men er van had verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *