Dier en natuur

Dierentolk

Cecilia van der Drift heeft sinds 4 jaar een praktijk voor telepathische consulten met dieren. Haar eerste telepathische ervaring had zij met een hond die zich verzette tegen een Reiki behandeling; Reiki is het doorgeven van energie met je handen om het genezingsproces te bevorderen. De hond kreeg deze behandeling, omdat hij last had van een huidziekte. ’s Nachts in bed ging Cecilia mediteren; ze vroeg of ze het dier wel verder moest behandelen. De hond kwam meteen in haar gedachten “Hé, ben je daar eindelijk. Ik roep je al de hele avond.” Cecilia: “De hond legde mij uit dat hij liever geen Reiki behandeling kreeg, maar dat hij liever door zijn baas werd ingesmeerd op zijn kale plekken. Dat voelde voor hem zo lekker dat hij daarom niet van deze kale plekken af wilde.”

Telepathie
Omdat ze zich verder wilde verdiepen in telepathie, volgde ze een cursus. Hierna begon ze ook telepathisch contact te leggen met andere dieren. Cecilia legt uit dat zij, zodra ze zich ervoor openstelt, kan voelen wat het dier wil, denkt en voelt. Op deze manier kan zij zijn gedachten opvangen en overbrengen op het baasje. Dat kunnen vrolijke maar ook pijnlijke ervaringen zijn. In het begin had Cecilia moeite met het verwerken van deze emoties. Inmiddels kan zij hiermee beter omgaan zonder dat zij het dier en zijn baasje tekort doet.

Ontwikkelen
Dieren kunnen van nature telepathisch met elkaar communiceren; mensen kunnen dit vermogen in zichzelf ontwikkelen. Om mensen telepathisch te laten communiceren met dieren, geeft Cecilia cursussen. “Als je van dieren houdt, zelf dieren hebt of met dieren werkt, is het ontwikkelen van je telepathische vermogen een verrijking. Telepathie is een uitstekende manier om diepgaander en bewuster contact te maken met dieren. Ik stel het belang van dier en mens voorop en werk vanuit de holistische gedachte; dit is de gedachte dat lichaam en geest één zijn. Respect voor de vrije wil en de eigen ruimte van elk wezen staat te allen tijde voorop. Het kan dus gebeuren dat het dier niet het achterste van zijn tong laat zien, mensen doen dat ook niet.”

Contact
De vragen die Cecilia krijgt voorgeschoteld zijn uiteenlopend van aard: zo kan het baasje zich afvragen hoe zijn dier zich voelt, waarom hij zo angstig is of hoe komt het dat zijn dier zich anders is gaan gedragen. Door het contact dat Cecilia maakt met het dier krijgt het baasje een beter beeld van hoe hij met zijn dier om kan gaan. Ook krijgt Cecilia vaak de vraag voorgelegd of zij contact wil zoeken met een overleden dier. Veel diereneigenaren hebben last van een schuldgevoel, omdat ze zich afvragen of zij hun dier niet te vroeg hebben laten inslapen.
Lucille over De Dierentolk
Zoals je weet, presenteert Lucille Werner het programma De Dierentolk. Hieronder kun je lezen hoe Lucille de samenwerking met Cecilia heeft ervaren. En ze vertelt een paar bijzondere verhalen.

Kaj
“Ik stond er in het begin sceptisch tegenover, maar nadat ik Cecilia aan het werk had gezien, is mijn mening veranderd. Het is heel bijzonder, als je haar ziet, terwijl ze bezig is met dieren. Ze worden rustig, zodra ze in haar buurt zijn. En als Cecilia tegen hen begint te praten, zie je het meest drukke dier kalmeren. Zo was er een hond, Kaj genaamd, die de hele tijd druk was en zat te hijgen. Toen Cecilia tegen zijn baasje en mij zei dat hij rustig zou worden en daarna tegen hem praatte, hield hij meteen op met hijgen en ging rustig liggen. Zodra Cecilia zich met andere dieren bezighield, begon hij opnieuw te hijgen.”

Bo
“In de eerste aflevering is Bo te zien, een hond die heel erg treurig is. Het verdriet is aan haar ogen en haar gedrag af te lezen. Toen de baasjes met Bo arriveerden, moesten ze haar – bij wijze van spreken – naar binnen dragen. Ze was depressief, omdat ze afscheid had moeten nemen van haar beste maatje. Cecilia legde contact met de overleden hond en vertelde aan Bo dat ze niet meer treurig moest zijn en verder moest gaan met haar leven. Na de sessie met Cecilia liep Bo kwispelend de deur uit. Wonderbaarlijk om te zien.”
Hieronder kun je de reactie van Patricia, het baasje van Bo, lezen.

Dancer
“Een ander bijzonder voorbeeld is het verhaal van de overleden hond Dancer. Zijn baasje voelde in huis nog steeds zijn aanwezigheid. Sterker nog, hij voelde ’s nachts dat Dancer bij hem op bed kwam liggen. En helemaal bijzonder is het feit dat het baasje de hondenriem gereinigd had en dat er de volgende dag op onverklaarbare wijze hondenharen op zaten.”

Reactie Patricia
Ik wil je even melden dat sinds vandaag Bo heel erg vrolijk is.
Ze is echt enorm veranderd van de ene op de andere dag.
Vanmorgen kwam ze me blij huppelend begroeten en de andere honden kregen ook een
lik van haar. Dat deed ze eerder nooit.
Ik zie écht een hele grote verandering in haar gedrag, haar ogen staan heel anders; niet zo treurig meer en ze is zichtbaar vrolijker en reageert heel anders op leuke dingen dan daarvoor.
Ze kreeg zojuist een kluif en daar is ze nu dolgelukkig mee. Kwispelt en kauwt erop los. Daarvoor liep ze er mee weg, ging erop liggen en sliep weer verder.

Ik hoop echt dat dit het blijvende resultaat is van haar consult aan de dierentolk, maar ik hou je natuurlijk op de hoogte.