Dier en natuur

Een varkentje cadeau

Stichting ’t Gorke zet zich sinds 1999 in voor het minivarken. Naast de functie van informatiepunt, helpt de stichting ook bij de herplaatsing en opvang van varkentjes. Helaas gebeurt het nog steeds te vaak dat mensen de zorg voor dit bijzondere huisdier niet meer aankunnen.

Oproep
Daarom wil ’t Gorke vanaf deze plaats nog eens ernstig waarschuwen voor de gevolgen van het cadeaudoen van een levend varkentje. Dit is bijvoorbeeld van oudsher gebruikelijk bij onder andere de boeren in Twente als symbool voor geluk bij huwelijken en jubilea.

Voor de lol
Regelmatig wordt er bij de stichting aangeklopt omdat mensen de aan hen geschonken zwijntjes uiteindelijk niet konden behouden. Vandaar dat ‘t Gorke iedereen op het hart wil drukken nooit voor de lol een levend, toch niet makkelijk te houden huisdier weg te geven aan personen die er niet echt om vragen. Zoiets heeft meestal tot gevolg dat een dergelijk dier tussen de wal en het schip terechtkomt.

Een varkentje als huisdier
Bezint eer ge begint: dat geldt natuurlijk ook voor iedereen die overweegt zelf een varkentje als huisdier aan te schaffen. Er komt namelijk erg veel bij kijken en het dier is altijd de dupe van een verkeerde beslissing. In dit kader vestigt de stichting de aandacht op haar nieuwe project ‘Adopteer een kunstbig’.

Neem een kunstbig
Voor iedereen die best graag een zwijntje als huisgenoot zou willen hebben of er een cadeau zou willen doen, is er de mogelijkheid in het bezit te komen van een heel aardige tussenoplossing: een kunstbiggetje. Deze kunstbiggetjes worden gemaakt in het atelier Babi Senang door varkenskunstenaar Charles Stephan. Een goed alternatief en bovendien gaat een deel van de opbrengst uit de verkoop van de biggetjes naar een goed varkensdoel naar keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *