Dier en natuur

Het heerlijke hamstermenu

Ook in het hamsterleven zijn er feestelijke gebeurtenissen die je kan vieren. Zijn verjaardag bijvoorbeeld. Een manier om hem extra te verwennen is een overheerlijk menu boordevol vitamines en mineralen voor je kleine knaagvriend.

Let wel, alle gerechten zijn heerlijk, maar serveer met mate! Als je bedenkt dat een hamster ongeveer 10 gram per dag eet, betekent het dat alle gerechten heel klein moeten zijn om zodoende te voorkomen dat hij zich volgegeten en ziek voelt.

Vooraf
Het voorafje bestaat uit kleine hapjes geserveerd met heerlijk fris drinkwater. Neem kleine stukjes gekookt ei of aardappel, kaas of beschuit en serveer deze met wat meelwormen of een sprinkhaan op een hapjesplank. Let hierbij wel op dat er nog een hoofdgerecht gegeten moet worden en serveer dus kleine hoeveelheden! Een hamster eet snel teveel.

Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht voor de feestelijke gebeurtenis is een voedzame maaltijd, waarin alle basiselementen zoals koolhydraten en eiwitten zijn verenigd. Neem wat droogvoer en voeg daar wat snufjes havermout aan toe. Garneer het gerecht met een in stukjes gehakte pinda.
Naast dit gerecht kunt je ook, naar gelang van het eetgedrag van je hamster, een compositie maken van hele kleine stukjes, erwten, augurk, spruitjes, framboos, of berenklauw. Zorg wel dat alle deze ingrediënten goed gewassen zijn. Ook voor het hoofdgerecht geldt dat het met mate geserveerd moet worden.

Dessert
Hamsters houden eigenlijk niet zo van nagerechten en zijn snel tevreden eters. Een simpel bordje yoghurt is voldoende, eventueel geserveerd met een stukje hondenkoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *