Dier en natuur

Red de albatros!

Eén van de grootste zeevogels in Nederland verkeert in nood. Als er geen verandering in de situatie van de albatros komt, zal hij binnen zeer korte tijd uitgestorven zijn! De Vogelbescherming is een campagne gestart om deze unieke zeevogel niet verloren te laten gaan. Help jij mee?

Longline fishing
De reden dat de albatros aan het verdwijnen is heeft te maken met het ‘longline fishing’ van de vissersboten. Achter de boot wordt een kilometers lange lijn voortgetrokken waar duizenden haken met aas aanzitten. Laagvliegende zeevogels proberen het aas te pakken te krijgen, slikken de haak door en worden zo onderwater getrokken en verdrinken. Jaarlijks vinden 100.000 albatrossen die op deze manier de dood. Van de 24 albatrossoorten worden er op dit moment 17 soorten met uitsterven bedreigd!

Vogelbescherming Nederland
Naast de Nederlandse Vogelbescherming is de wereldwijde organisatie ‘Birdlife International’ ook bezig met de campagne voor de albatros. Deze internationale organisatie heeft dezelfde doelstelling als de Nederlandse Vogelbescherming, namelijk het beschermen van vogels en hun leefgebieden. Met de opbrengst van de campagne ‘Red de albatros’ steunt Vogelbescherming Nederland de uitvoering van een aantal internationale projecten, zoals workshops Zuid-Amerika, directe ondersteuning Argentijnse BirdLife partner, wedstrijd en video voor vissers, onderzoek naar longlining probleem in Rusland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *