Dier en natuur

Dierenziekenhuis

Waar gaat het over?

1. ’s Ochtends vroeg wordt een hoog zwangere chihuahua binnengebracht. Ze kan niet op eigen kracht bevallen, dus moet ze worden geholpen. De pups moeten via een keizersnede ter wereld worden gebracht, maar gaat dat goed bij zo’n klein hondje?

In de wachtkamer ligt kat Mieppie uitgeput en ziek op de schoot van haar baasje. Zullen de dierenartsen ervoor kunnen zorgen dat deze 22 jarige kat nog langer mee kan?

Niet alleen honden en katten worden hier behandeld, maar ook andere huisdieren zoals een leguaan met beestjes in z’n staart en een telescoopvis met een oogontsteking.

2. De telefoon gaat: er komt over 10 minuten een spoedgeval binnen. Een jonge Engelse stafford hond is aangereden door een auto en wordt met zwaar inwendig letsel binnengebracht. Zullen de artsen hem weten te redden?

Een oude kat met suikerziekte ligt in de ziekenboeg. De eigenaar heeft hem achtergelaten, omdat hij niet zelf de kat de dagelijkse insulineprikken durft te geven. Wie gaat er voor deze kat zorgen?

Papegaai Dirk wordt binnengebracht met een gewond pootje.

3. Ook vandaag is het weer druk in het Dierenziekenhuis in Rotterdam.

Engelse Bullterriër Knud heeft een babysokje ingeslikt en dat wil er maar níet uitkomen.

Henk Lommers gaat langs bij een familie om hun baldadige pup manieren bij te brengen.

En de dierenambulance brengt gans Goofy die geopereerd moet worden. Zal hij tegen de narcose kunnen?

4. Zieke hond Rebbel, parkiet Hercules en een bloedende zwaan komen vandaag allemaal op de operatietafel van het Dierenziekenhuis van Rotterdam terecht.

De diererartsen en -assistentes hebben hun handen weer vol aan het behandelen en redden van hun patiënten.

En Henk Lommers gaat langs bij een jong gezin om hen te helpen met hun probleemkat.

5. In deze aflevering staat er een zware operatie in de planning voor dierenarts Ischa. Hij moet een groot gezwel weghalen bij een Berner Senner hond.

Dokter Emile krijgt een hok vol schattige kittens op zijn spreekuur.

Dokter Willem Jan helpt tijdens een operatie een schildpad van zijn oorontsteking af.

En Henk Lommers gaat bij mensen thuis aan de slag om te zorgen dat hun kat niet meer in de tuin van de buren kan springen.

6. Ook vandaag worden er weer tientallen dieren binnen gebracht om te worden behandeld door de dierenartsen en –assistentes van het Dierenziekenhuis in Rotterdam.

Bijvoorbeeld een piepkleine bandvink die iets te hard op haar ei heeft geperst, een fret met suikerziekte en een boxer die een grondige gebitsreiniging nodig heeft.

Henk Lommers gaat bij mensen langs om hen te helpen met probleemgedrag van hun huisdier.