Dier en natuur

Steun kinderboerderij De Vergert

Gastauteur: Rik Bremer

Ik heet Rik Bremer en ben 12 jaar. Ik help op de kinderboerderij in Duiven: voeren, mesten, de dieren verzorgen, alles schoon houden, verven, onkruid wieden en nog veel meer! De gemeenteraad wil de kinderboerderij naar het Hosterpark verhuizen. Dit park is een plek, waar veel jongeren rondhangen en er wordt nu al zoveel vandalisme gepleegd dat ik ben bang dat het daar dus niet goed gaat met de dieren.

Verhuizen
Ik heb een paar krantenberichten gelezen. Daar stond in dat er op kinderboerderijen buiten de bebouwde kom (dat geldt straks ook voor de kinderboerderij in het Hosterpark) met konijnen is gevoetbald, paarden met stokken zijn bewerkt, varkens zijn doodgeschopt, enz. Voor dieren is verhuizen niet goed en bijna alle dieren op de kinderboerderij De Vergert zouden moeten verhuizen. Ik ben op de kinderboerderij elke woensdagmiddag en zaterdag en zie hoeveel kinderen er komen. Er zijn inmiddels al heel veel mensen en kinderen die ook vinden dat de kinderboerderij op dezelfde plek moet blijven.Ik heb zelf ook handtekeningen opgehaald, maar dat heeft nog niet echt geholpen.

Handtekeningen
Ik hoorde van mensen die een handtekening zetten, dat ze het vooral deden omdat hun kinderen niet alleen naar het Hosterpark mogen gaan. Ik ben bang dat er daardoor haast niemand meer naar de kinderboerderij zal komen. Ik woon zelf bijna tegen het Hosterpark aan en weet dus waar ik het over heb. Ik zal er alles aan doen om te proberen kinderboerderij De Vergert op dezelfde plek te laten blijven. Maar dit kan ik niet alleen; zouden jullie mij willen helpen? Want de kinderboerderij betekent echt alles voor mij. Ik heb jullie hulp dus hard nodig!

Als je me wilt helpen bij mijn actie, kun je een mailtje sturen naar rerb.bremer@wanadoo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *