Dier en natuur

‘Mijn kat is een alleseter!’

In het Dierenartsforum stond een tijdje terug een oproep van Martine. Ze heeft een kat die wol, stof en papier eet. Haar vraag luidde dan ook of iemand hier een oplossing voor had. Dierenarts Desiree en enkele bezoekers gaven haar wijze raad en handige tips.

Haarballen
Volgens Desiree kun je bij zulk gedrag in eerste instantie denken aan haarballen. Katten slikken veel haren in die kunnen gaan irriteren in de maag. Het liefst braakt een kat deze uit, alleen gaat dit niet vanzelf. Om het braken op te wekken kunnen katten gras, of in het geval van de kat van Martine wol, stof of papier gaan eten.

Kattengras
Om te voorkomen dat je kat van alles gaat zitten eten, zou je kattengras neer kunnen zetten. Ook kattengras wekt namelijk het braken op. Het is wel van belang dat je goed oplet hoeveel je kat ervan eet. Teveel gras kan namelijk gaan irriteren aan de maagwand.

Aandacht vragen
Marianne reageerde ook op het bericht van Martine en vertelde haar eigen ervaring die zij had met haar kat. Sinds dat haar kat een kitten was, sabbelde hij al op textiel en dan het liefst op wol. Bij haar bleek dat haar kat op die manier om aandacht vroeg. Hij had helemaal geen last van haarballen, maar was erg mensgericht en wilde veel aandacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *