Dier en natuur

Help ’t Nijmanhofje-Update

Gastauteur: Petra Amand

In de 2e Vooruitgangstraat in Haarlem-Oost kun je kinderboerderij ‘t Nijmanhofje vinden; al 32 jaar lang.

Deze boerderij wordt onderhouden door 4 vrijwilligers die geheel belangeloos voor de verzorging van de dieren en het schoonhouden van de boerderij zorgen.

Wij krijgen geen subsidie van de gemeente en moeten rondkomen van giften (voornamelijk van de bewoners uit de buurt). Na 32 jaar is de boerderij toe aan groot onderhoud zoals vervanging van de hooizolder en de stallen. Daarom hebben wij hebben hulp nodig in de vorm van materialen, reclame, sponsering, enz. Het zou per slot van rekening zonde zijn als deze unieke kinderboerderij weg zou moeten. Want waar vind je nog een kinderboerderij midden in een straat tussen de rijtjes huizen.

Inmiddels heeft de gemeente wel een gift toegezegd, zodat we in ieder geval de grote stal kunnen opknappen. Dit neemt echter niet weg, dat we nog meer geld kunnen gebruiken.

Wil je op de een of andere manier een bijdrage leveren, zodat ‘t Nijmanhofje kan blijven bestaan, neem dan contact op met Corrie Amand (tel.nr.: 023-5352649) of stuur een e-mail naar Aliette@nijmanhofje.haarlemweb.nl

Update
Deze week is de grote stal gesloopt en is er een begin gemaakt met de grote verbouwing. Familie van één van de vrijwilligers is komen bestraten. Het konijnenhuis is door een aannemers bedrijf belangeloos opgeknapt. Het kippenhok, varkensstal/huis en de hekwerken moeten nu nog worden vervangen. Vooral de hekwerken hebben het zwaar na al het sloopwerk. Je kan dus nog altijd een steenje bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *