Dier en natuur

Help het bejaarde paard

Nederlanders staan er om bekend dat ze van dieren houden. Dieren zijn afhankelijk van ons. Ze kunnen niet zonder onze zorg. Wanneer bijvoorbeeld uw huisdier iets mankeert, gaat u naar de dierenarts en wanneer u niet meer voor uw huisdier kunt zorgen is er een mogelijkheid tot opvang in het dierenasiel.
Toch is er voor een grote groep oude manegepaarden helaas geen opvang. Het gaat hier om bejaarde manegepaarden, die door ouderdom dusdanige gebreken krijgen (bijvoorbeeld artrose) dat ze economisch niet meer rendabel zijn. Deze manegepaarden worden “weggebracht”.

Rusthuis
Een adoptiepaard kan worden ondergebracht in een rusthuis voor paarden. Ook is er de mogelijkheid om het paard te plaatsen bij een particulier als gezelschapspaard. De adoptiestichting zoek per paard de meest passende oplossing.

Mentaliteitsverandering
Bovendien wil de Adoptiestichting een mentaliteitsverandering bewerkstelligen onder de paardrijders in het land. Dat wil zeggen dat men het normaal moet gaan vinden dat wanneer je op een paard rijdt, je dit paard niet alleen maar goed verzorgt en onderdak geeft, maar ook zorgt voor een tijdige, goede oudedagsvoorziening. Op deze manier kan het paard op een waardige, verantwoorde manier genieten van het leven dat hem nog rest.

3 Paarden en 1 pony
Sinds het ontstaan van de Adoptiestichting in augustus 2002 zijn er nu 3 paarden en 1 pony ondergebracht in het Paarden- en ponyrusthuis “Flakkee”. De paarden zijn Thulia (27 jr), Atletico (22 jr),) en Zantheon (22 jr) en de pony Arie (12jr). Om de verzorging de komende jaren te kunnen blijven financieren en nog meer oude manegepaarden te kunnen adopteren en eveneens een goede oude dag te kunnen geven is veel geld nodig. Daarom neemt de Adoptiestichting de vrijheid om je financiële steun te vragen.

Financiële steun
Zowel een éénmalige donatie en/of periodieke bijdrage ter dekking van de maandelijkse kosten voor de verzorging, maar ook de extra kosten kosten zoals; aangepast voer, vitaminen, zomer- en winterdekens, smid, dierenarts, tandarts etc. zijn zeer welkom en nodig om het plan te laten slagen.Voor de nodige gevenens verwijs ik je naar onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *