Dier en natuur

Dierenrijk Europa

Er zijn een heleboel dierenparken in Nederland. Toch is er genoeg ruimte voor nog één: Dierenrijk Europa. Dit nieuwe park ligt op het landgoed Gulbergen in Mierlo. Je kunt er een ontdekkingsreis maken door zeven Europese gebieden. Je begint op een echte Brabantse Hoeve. Hier vandaan kun je doorlopen naar de verschillende gebieden.

Maak een ontdekkingsreis
Zo begin je de ontdekkingsreis bij het cultuurlandschap. Hier is onder andere de beverrat te vinden. In het oerbos kun je oog in oog komen te staan met een wild zwijn, maar er lopen nog veel meer dieren rond. Zoals de vos en de moeflon. Dit laatste dier stamt af van het halftamme schaap en heeft grote horens op zijn hoofd. Vanuit het oerbos kun je doorlopen naar de Alpen. Dieren die je in de Alpen tegen kunt komen zijn bijvoorbeeld de gevaarlijke lynx en de grote bruine beer. Ben je dit gebergte zat? Dan kun je verder naar het Hoge Noorden. Hier leeft de ijsbeer en lopen heuse rendieren rond. Als deze gebieden je te koud zijn, dan kun je ook de warmer gelegen oorden opzoeken. Bijvoorbeeld strand en zee, de Mediterrane zee of het moeras. Hier vind je dieren als de zeehond, de mago aap of de aalscholver en de zwarte ooievaar.

Wat valt er nog meer te beleven?
Naast de ontdekkingsreis is er nog veel meer te beleven in dit nieuwe dierenpark. Door de binnenspeeltuin kunnen kinderen ook bij regen lekker ravotten. Maar ook als je liever rustig een film wilt kijken, is dit geen probleem. In de filmzaal worden leerzame films over dieren gedraaid. Meer weten over dit nieuwe dierenpark? Breng dan even een bezoekje aan de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *