Dier en natuur

De hondenkapper

Welk ras je hond ook is, vachtverzorging heeft hij altijd nodig. Voor de meeste honden is een dagelijkse borstelbeurt vaste prik, maar eens in de zoveel tijd is een bezoekje aan de hondenkapper best aan te raden. Hier wordt je hond flink onder handen genomen en dan blijft het vaak niet alleen bij knippen.

Zo kun je bij de hondenkapper of trimsalon ook terecht voor scheren, plukken of wassen. Sommige trimsalons gaan zelfs nog een stapje verder en maken de oren schoon, knippen de nagels, of reinigen de tanden. Er zijn hondeneigenaren die dit een overbodige, onnatuurlijke luxe vinden. Toch kan zo’n behandeling voor sommige honden best nuttig zijn, bijvoorbeeld als je dier veel verhaart. In zo’n geval kan de vacht geplukt worden, waarbij de bovenste haarlaag verwijderd wordt. Vervolgens hebben de haren eronder alle ruimte om gezond te groeien. Dit kan een hoop jeuk bij je dier voorkomen.

Winterverzorging
Ook in de winter kan een bezoekje aan de trimsalon geen kwaad. Een onverzorgde, te lange vacht droogt moeilijk en dat kan heel vervelend zijn in de natte wintermaanden. Verder bevriezen te lange haren aan de buik en poten snel, of blijft er sneeuw aan hangen. Bij de meeste honden hoef je niet bang te zijn dat ze het koud krijgen na een knipbeurt. Veel rassen beschikken over een warme ondervacht, die niet wordt aangetast bij een bezoek aan de trimsalon. Twijfel je over een de beste vachtverzorging voor jouw hond? Laat je dan goed informeren door een deskundige kapper of je dierenarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *