Dier en natuur

Gans in de groei

Gastauteur: Rina Wijmans

Een tijdje geleden werd ik flink verrast in een uitzending van Alle Dieren Tellen Mee. Daarin kreeg ik van de AVRO en dierenarts Willem-Jan een gansje aangeboden. Mijn vorige gans Goof moest worden geopereerd aan zijn pootje, maar is helaas niet uit zijn narcose gekomen. Om het verdriet enigszins te verlichten kreeg ik dus als verrassing dit gansje. Ik was op slag verliefd op het diertje.

Dreamer
Ik gaf hem of haar (weet het geslacht niet en dat maakt ook niets uit) de naam Dreamer. Toen ik het gansje hiermee aansprak gaf hij een hoge piep, dus dat zit wel goed met die naam. Dreamer was op het moment dat ik hem kreeg 14 dagen oud. Hij is afkomstig van een ganzenfokkerij.

Groeien als kool
Ik vind ganzen zo mooi; ze kijken erg dromerig en wijs uit hun ogen. Ook Dreamer is prachtig, hij is nu 28 dagen oud en weegt 350 gram. Toen ik hem kreeg woog hij 112 gram, hij groeit dus als kool.

Verslag
Op deze pagina zal ik eens in de twee weken verslag doen van Dreamers groei en natuurlijk ook van de streken die hij straks vast allemaal uit zal gaan halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *