Dier en natuur

Ervaringen met… bloesemremedies

Gastauteur: Petra Gout-Perlot

Een van mijn leukste ervaringen met (Nederlandse) bloesemremedies, was die met kater Max en de Reuzenbalsemien. Max, een jonge rode kater, logeerde tijdens de kerstdagen bij ons. ’s Nachts was hij heel lief. Sliep op je hoofd en spinde genoeglijk. Maar overdag was hij de duvel ontkropen. Soms zo wild dat je niet in de buurt kon komen. Hij klom het liefst in de gordijnen, hing in je kuiten en joeg de andere katten de stuipen op het lijf. Als je hem probeerde te corrigeren, kreeg je een lel of hij wachtte een gunstig moment af om je in je neus te bijten wanneer je er niet meer op verdacht was. Nu ben ik met de kerst jarig en vorig jaar begon ik ’s middags de tafel te dekken voor de familie die zou komen eten. Iedere keer wanneer ik de tafel probeerde te dekken, sprong hij op de tafel en gleed er met tafelkleed aan de andere kant weer af, een reuzeleuk spelletje. Aan verder dekken viel niet te denken…

Max was ineens een gezellige huisgenoot
Uiteindelijk gooide ik ten einde raad vanuit de verte een paar druppeltjes Reuzenbalsemien op zijn kopje onder het zeer sceptische oog van een paar vroege gasten en mijn man. Max ging op zijn achterste zitten, schudde verwonderd zijn koppie, zuchtte diep, en ging in een stoel opgerold liggen slapen. Halverwege het diner ontwaakte hij, maar zijn druppels stonden al klaar. De rest van de week heb ik geen last meer van hem gehad, integendeel; het was een gezellige huisgenoot voor ons en de katten. Het hoeft geen betoog dat toen zijn baasjes hem op kwamen halen zij een grote fles Reuzenbalsemien meenamen!

Hond Mazzel had last van een lopende neus
Een andere keer werd er tijdens een workshop Introductie Bloesemremedies aan de deelnemers een flesje Terra uitgedeeld. De Nederlandse bloesemremedie Terra helpt bij stress, hoofdpijn en allergieën. Ik gebruik Terra tijdens workshops om dieren die in een vreemde omgeving zijn rustig te krijgen. Terwijl de mand met de uit te delen flesjes er stond was er een Golden Retriever Mazzel genaamd, die iedere keer een flesje pikte en er mee naar zijn bazin ging. Het was duidelijk dat hij deze remedie wilde gaan gebruiken. Zijn vrouwtje vertelde dat toen hij een pup was, hij gestoken was door een zwerm bijen. Zijn neus en mond zwollen zo op dat er een snee in zijn luchtpijp gemaakt moest worden. Hij heeft hier een lopende neus aan overgehouden en moet heel veel slikken.

Geen lopende neus meer en veel assertiever
Na een week belde zijn vrouwtje op en vertelde dat Mazzel een andere hond was geworden. Hij was begonnen met ’s nachts heel erg te dromen en luid te janken en huilen. Zij heeft het maar even laten gaan. Na een dag of drie was zijn loopneus weg en ook het slikken was beduidend minder. Ook bemerkte ze dat hij buiten veel assertiever was. Hiervoor was hij nogal angstig voor andere honden en dat was duidelijk over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *