Dier en natuur

De blauwpuntkwal

In het Noorder Dierenpark in Emmen kun je een prachtige, kleurrijke kwallensoort bewonderen: de blauwpuntkwal. Je kunt dit bijzondere diertje met felblauwe stippen hier zien zwemmen in een grote glazen cilinder. Deze maakt deel uit van Waterpaviljoen Wallanganda, een permanente waterexpositie.

Niet onopvallend
De kwal bestaat voor 98 procent uit water en past hierdoor natuurlijk prima in de waterexpositie. Ondanks het feit dat het diertje maar vijftien centimeter lang kan worden, is het zeker geen onopvallende verschijning; zijn kleurenpracht doet de andere kwallensoorten verbleken.

Kweek
De kweek van de blauwpuntkwal is niet eenvoudig. Een gespecialiseerde medewerker van het dierenpark is er bijna fulltime mee bezig. Vooral de voeding van de piepkleine eerste jeugdstadia van de kwallen vraagt veel aandacht.

Tropisch
De blauwpuntkwal is een tropische soort die zich thuis voelt in water met een temperatuur van rond de 25 graden. Tot nu toe zijn er in Emmen enkele honderden kwallen van deze soort gekweekt. De kunst van het kweken is opgedaan in de dierentuin van Berlijn waar men al langer ervaring heeft met het houden van kwallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *